KURABİYELER,

LİMONLU ÇATLAK KURABİYE

Nisan 05, 2019 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar



                         

                         Bu aralar pazarda kalın kabuklu ve mis kokulu limonlara sıkça rastlıyorum. Özellikle irili ufaklı kalın kabuklu ve çok sulu. Eğer yeriniz varsa yıkayıp dilimleyip buzdolabının dondurucu kısmında yaz aylarında limonata yapmak için saklamak çok iyi olur. Bu güzel limonlarla kurabiye yaptım. İşte tarifim,

                       Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 limon suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal ( sarı renk veriyor )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Bulamak için ; 1/2 çay bardağı pudra şekeri

                        Hazırlama;
  • Toz şeker ve limon kabuğu rendesini elinizle ovarak karıştırın.
  • Bulamak için ayırdığınız pudra şekeri dışında tüm malzemeyi ekleyerek  kurabiye hamurunu yoğurun.
  • Hamur kek kıvamından koyu kurabiye hamurundan cıvık olacak daha fazla un eklemeyin.
  • Hamurdan kaşıkla parçalar alın, bir kaseye aldığınız pudra şekerine bulayın, elinizde şekil verin, tekrar pudra şekerine bulayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika, altı hafif pembeleşene kadar pişirin.


Limonlu Çatlak Kurabiye





                                                       Afiyetle :)

0 yorum: