NEW,

ECE ' nin DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Mart 25, 2019 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar

Benim küçük kurabiyemin doğum günü pastasının tarifini yazacağım.Takip edenler bilirler 1 yaşını kutladığımız bir torunum var. Doğum günü için pastayı kendi ellerimle hazırlamak istedim. Pastanın yanında kurabiyeler, şekerler ve cake popslarda hazırladım.Bu yaklaşık 35 kişilik bir pasta.Aşağıdaki tarifin iki katı ölçüyle çalıştım.Hazırlıkları 2 gün önceden başlamak gerekiyor. Gelelim kakaolu ve çikolatalı pastanın tarifine,
                                 
                                    Malzemeler;
                   
                     
Pandispanya için;

  • 300 gr. tereyağı
  • 400 gr. toz şeker
  • 6 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 340 gr. süt
  • 500 gr. un
  • 50 gr. kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Hazırlama ; 
  • Fırını 170 derece önceden ısıtın.
  • Oda sıcaklığında tereyağı ve toz şekeri mikserle 6-7 dakika krema haline gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları bir kaba kırın.
  • Başka bir kapta elenmiş un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Bir kaşık kuru malzeme, bir yumurta ve biraz sütü 3-4 kere de ekleyerek malzemelerin tamamını karıştırın.
  • 20 cm.lik altı yağlı kağıt serili kalıba paylaştırın.
  • 170 derece fırında fansız olarak yaklaşık 45 dakika kontrollü pişirin.
  • Pişince fırında alın, bir tel ızgaranın üzerine ters çevirirerek soğumaya bırakın.
                         
Pandispanya yı ıslatmak için;

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Hazırlama; Su ve şekeri-4 dakika kaynatın ve soğutun.
İç Krema için malzemeler;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 160 gr. çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hazırlama ; 
  • Süt, un, şeker ve kakaoyu muhallebi kıvamında pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra çikolata ve tereyağı ekleyin.
  • Mikserle çırpın, Üzerine hava boşluğu kalmıyacak şekilde streç filmle kaplayın, bırakın soğusun.
Ganaj için ;

  • 500 gr. krema
  • 350 gr. bitter çikolata
  • 350 gr. sütlü çikolata
  • Hazırlama ;
  • Kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıtın.Ocaktan alıp içerisine çikolatayı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Eğer buzdolabına koymanız gerekirse sürülebilir kıvama gelmesi için benmari usulü ıstın sonra da  mikserle çırpın.
Pastanın montajı için ;

  • Pandispanyayı katlandırın, Her katı hazırladığımız şurupla ıslatın.
  • Aralara iç kremayı sürün.
  • Bütün katı tamamladıktan sonra dışını ve üzerini ganajla düzgünce  sıvayın . Buzdolabında tercihen bir gece bekletin.
  • Buzdolabından çıkartıp yarım saat kadar bekletin. Sonra açtığınız şeker hamuruyla kaplayın.




Doğum Günü Pastası





Şekerler






1 Yaş Doğum Günü Pastası


0 yorum: