NEW,

PANCARLI KISIR

Şubat 09, 2019 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar





                           Kısır ve pancar . Pancarı severim, turşu olarak ya da salata fark etmez.Bu defa kısırı pancar suyu ile ıslatarak yaptım. Rengi muhteşem tadı da öyle. Tarifine gelince ;


                           Malzemeler;

  • 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 su bardağı pancar suyu ( Ben evde yaptığım turşu suyunu kullandım. Yoksa haşladığınız pancarın suyunu süzerek kullanabilirsiniz.)
  • 1,5 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz 
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • yarım demet kadar maydanoz 
  • 1 adet dilimlenmiş pancar 
  • 2 çorba kaşığı nar
                             Hazırlama;
  • Bulguru derin bir kaseye alın,  1 su bardağı sıcak pancar suyu, 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin.Üzerini kapatarak şişmesi için yarı saat kadar bırakın.
  • Zeytinyağı, kimyon, karabiber, kırmızı biber ve nar ekşisini ekleyerek iyice karıştırın.
  • İnce kıyılmış maydanozu, naneyi ekleyin.
  • Dilimlenmiş pancarı ve nar tanelerini üzerine ekleyin.




Pancarlı Kısır





                                                          Afiyetle :)

0 yorum: