KEK-PASTA,
Blogda Brownie tarifi var . Bu defa farklı balkabaklı bir tarif denedim. Balkabağı çikolata tadını biraz hafifletiyor. Bu aralar mevsimi geçmek üzere ama hala pazarlarda bulunuyor. Değişik bir tarif denemek isterseniz ,
Malzemeler;
BALKABAKLI BROWNİE
Blogda Brownie tarifi var . Bu defa farklı balkabaklı bir tarif denedim. Balkabağı çikolata tadını biraz hafifletiyor. Bu aralar mevsimi geçmek üzere ama hala pazarlarda bulunuyor. Değişik bir tarif denemek isterseniz ,
Malzemeler;
- 200 gr. tereyağı
- 160 gr. çikolata
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı balkabağı püresi ( Ben az şekerle su ilave etmeden kısık ateşte pişirdim. )
- Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin. ( Kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine tabanı suya değmiyecek bir kapta, karıştırarak eritin.)
- Yumurta ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Unu ve azar azar erimiş çikolatayı karıştırın. ( Dikkat edin erimiş çikolata çok sıcak olmasın ve yumurtayı pişirmesin.)
- Bu karışımdan birkaç kaşık balkabağı püresine ekleyin.
- Kare borcama yağlı kağıt serin. ( Dört köşesine harcı dökerken kaymaması için mandal takıyor sonra harcı düzelttikten sonra çıkarıyorum.)
- Harcı dökün ve yayın üzerine balkabaklı harcı aralıklarla kaşıkla dökün, bir kürdan yada bıçak yardımıyla üzerinden geçerek desen yapın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Balkabakli Brownie |
Afiyetle :)
0 yorum:
Yorum Gönder