kek,
Malzemeler;
ELMALI RULO PASTA
Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 150 gr. un
- 30 gr. sıvıyağ
- 30 gr. süt
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- vanilya
- 4 gr. kabartma tozu ( yaklaşık yarım paket )
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gr. toz şeker
- İç harcı için ; 6 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için ; pudra şekeri ve kurutulmuş elma dilimleri
- Krema için; 100 gr. pınar beyaz peynir
- 50 gr. pudra şekeri
- 1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı ;
- Büyük boy dikdörtgen borcama yağlı kağıt serin ve tereyağı ile yağlayın.
- Yumurtaları 4-5 dakika mikserle çırpın.
- Toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Sıvıyağ, süt ve elma sirkesini bir kasede karıştırın sonra karışıma ekleyin.
- Başka bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. Sonra karışıma ekleyin. Sadece karışması yeterli fazla çırpmanıza gerek yok.
- Tepsiye dökün ve eşit şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12-13 dakika pişirin.
- Temiz bir mutfak bezini tezgahta yayın ve hafif pudra şekeri serpin.
- Fırından çıkarttığınız keki bezin üzerine ters çevirin. Tabandan yağlı kağıdı çıkartın ve bezle birlikte rulo yapın, bırakın soğusun.
- Elmaları soyun, temizleyin ve rendeleyin.
- Toz şekeri ilave edin kısık ateşte ocakta yumuşayana kadar pişirin.
- İnce kıyılmış ceviz ve tarçın ekleyin.
- Peyniri pudra şekeri ekleyerek mikserle birkaç dakika çırpın.
- Krem şanti ekleyin 2-3 dakika ekleyin, buzdolabında soğumaya bırakın.
- 1 adet elmayı ince ince dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.140 derece fırında arada bir çevirerek kurutun.
Rulo pastayı tamamlama ;
- Keki dikkatlice açın, içerisine elmalı harcı her yerine eşit gelecek şekilde yayın.
- Tekrar rulo yapın.Hemen servis yapmayacaksınız streç filme sararak buzdolabında bekletebilirsiniz. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin ve krema sıkın.
- Kurulmuş elma dilimleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder