KURABİYELER,

BADEMLİ ÇELENK KURABİYE

Eylül 28, 2018 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar





                                    Bu kurabiye tarifine bayılacaksınız. Aynı tarifle pek çok şekilde kurabiye yapabilirsiniz.Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Kurabiyenin şeklini buradan aldım. Teşekkürler @damykitchen . Hamurun tarifi bana ait. Bu güzel kurabiyeleri yılbaşı süslemesi için kullanabilirsiniz.Uzun süre bayatlamadığı için ağzı kapalı bir kapta saklanabilir. Hamuru boş vaktinizde yoğurup buzdolabının dondurucu kısmında saklayabilir. Kullanmak istediğinizde akşamdan buzdolabının alt kısmında çözülmesini sağlayıp şekil vererek pişirebilirsiniz.


                                     Malzemeler;

  • 250 gr. tereyağı
  • 500 gr. un
  • 125 gr. pudra şekeri
  • 60 gr. nişasta
  • 1 adet iri boy yumurta
  • 2 paket vanilya
  • Üzeri için bir küçük fincan file badem
  • 1 adet yumurta akı 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

                                         Hazırlama;
  • Oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri ile karıştırın.
  • Yumurta, nişasta, vanilya ve azar azar unu ekleyerek bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek buzdolabında 1 saat dinlendirin.( Ben hamuru ikiye bölerek buzdolabı poşetine koyuyorum.Üzerine bastırarak disk halinde bekletiyorum.Buzdolabından çıkartınca merdaneyle açması kolay oluyor.)
  • Buzdolabından çıkan hamuru iki yağlı kağıt arasında yaklaşık 1 cm. kalınlıkta açın.
  • Bir yuvarlak kalıp yardımıyla kesin, ortasını yuvarlak kalıpla kesip çıkarın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin, üzerine şekerle çırpılmış yumurta akını sürün ve file bademi serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 13-14 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.


Bademli  Çelenk Kurabiye







Bademli Çelenk Kurabiye





                                                                      Afiyetle : )

0 yorum: