EKMEKLER,

SÜTLÜ EKMEKLER

Ağustos 14, 2018 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar






                                     Yumuşacık küçük ekmekler ya da simit gibi şekillendirerek hazırlayabileceğiniz mayalı bir hamur tarifi. İsterseniz akşam hamuru hazırlayıp buzdolabında bekletip sabah kahvaltısına pişirebilirsiniz.


                                  Malzemeler;

  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 200 ml. süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Üzerine serpmek için, çekirdek, susam, mavi haşhaş
                                   Hazırlama;
  • Maya ve şekerin üzerine ılık süt ekleyerek karıştırın ve mayayı eritin.
  • Büyük çukur bir kapta unun yarısını koyun, ortasını açarak eritilmiş mayayı ekleyin, sıvıyağ, oda sıcaklığında suyu koyarak karıstırın.
  • Unun geri kalanını, tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu aşamadan sonra dilerseniz akşam hazırlayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.Ertesi gün buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında bekletmek yeterli.
  • Hamur iki katı kadar mayalanıp kabarınca tekrar yoğurun.Sonra küçük bezelere ayırın.
  • İster küçük ekmekler isterseniz ortasını delip genişleterek küçük simitler hazırlayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • Tepside yarım saat kadar bekletin ki tekrar mayalanıp kabarsınlar.
  • Üzerine bir kaç damla sıvıyağ ekleyerek çırptığınız  yumurta sarısını sürün, çekirdek, susam ya da mavi haşhaş serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.




Sütlü Ekmekler







                                                             Afiyetle.. : )

0 yorum: