HAMURİŞLERİ,

MISIR UNLU BAZLAMA

Ağustos 17, 2018 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar








                               Bu minik bazlamalar yedikçe yeniyor benden söylemesi.
                               Malzemeler;

  • 1 paket kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5  çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
                                Hazırlama;

  • Ilık su, mayayı ve toz şekerle karıştırın.
  • Buğday unu ve mısır ununu eleyin, tuzu ekleyin.Mayaya azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.Undan gerektikçe alarak elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Hamuru üzerini örterek yaklaşık bir saat kadar mayalamaya bırakın.
  • Sonra tekrar yoğurun unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında merdane yardımıyla açın.
  • Dilediğiniz büyüklükte kalıpla kesin .
  • Hafifçe yağlanmış ve sıcak bir tavada alt üst ederek pişirin.
  • Tavadan aldıktan sonra üzerinde bir miktar tereyağı gezdirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.



Mısır Unlu Bazlama






Mısır Unlu Bazlama





                                                                      Afiyetle  :)
                                   

0 yorum: