24 Mayıs 2018 Perşembe

ÇİLEKLİ TART KEK


     





                              Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • vanilya
  • Krema için ; 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 100 gr. beyaz çikolata

                             Hazırlama;
  • Tart kek kalıbını tereyağı ile her yerini yağlayın sonra 1 kaşık kadar unla unlayın, buzdolabında bekletin. ( Bu işlem kekinizin muntazam ve parçalanmadan kalıptan çıkmasını sağlayacak.)
  • Oda sıcaklığında yumurtaları şekerle çırpın, süt ve yağı ekleyerek karıştırın.
  • Un, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Tart kek kalıbına dökerek düzgün yayın  .
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. ( Çok kurutmamaya dikkat edin.)
  • Krema için; Tencerede yumurta, şeker, nişasta ve sütü iyice karıştırın.
  • Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Krema kıvam alınca ocağın altını kapatarak rendelenmiş beyaz çikolatayı ,vanilya ve tereyağı ekleyin.Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
  • Krema soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpın  .
  • Tart kek soğuyunca kremasını dökerek düzgünce yayın.
  • Üzerini dilimlenmiş çilekle kaplayın.
  • Soğuk servis yapın.
                         







                                         Afiyetle : )

Hiç yorum yok: