13 Mayıs 2018 Pazar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE








                           Malzemeler;
Tabanı için;
                 

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 80 gr. eritilmiş tereyağı
                           Hazırlama;

  • Bisküvileri bir robot yardımıyla ince çekin. ( Buzdolabı poşetinin içine koyarak bir bardak yardımıyla da ufalayabilirsiniz.)
  • Erimiş tereyağını karıştırın.
  • Kalıbıbınızı tereyağı ile yağlayın.İçine yağlı kağıt döşeyin.Dışını iki kat alimünyum folyo sarın.Hazırladığınız karışımı içine yayın. Üzerini bir bardak yardımıyla bastırarak düzeltin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin ve fırından alarak soğumaya bırakın.
   Cheesecake karışımı;

  •  150 gr. labne peynir ( Pınar kullandım)
  •  350 gr. tuzsuz krem peynir ( Labne ve krem peyniri 1 saat kadar önce tülbente koyup suyunu süzüyorum.
  •  1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  •  3 adet orta boy yumurta ( Oda sıcaklığına gelmesi için en az 1 saat öncesinde dolaptan çıkarttım.)
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 100 ml. krema
  • vanilya
  • 100 gr. beyaz çikolata ( Eritilmiş )
                             Hazırlama;

  • Peynirleri mikserle krema haline gelene kadar çırpın.
  • Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Nişastayı ve kremayı sonra da çikolatayı ekleyerek çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın.( Bir tanesi karıştıktan sonra diğerini ekleyin.)
  • Karışım dolu kabı bir kaç kere tezgahın kenarına vurun. ( kabarcıklarının çıkması için)
  • Tabanın üzerine cheescake karışımın dökün.
  • Kelepçeli kalıbı daha büyük bir tepsiye oturtun.Onu da fırın tepsisinin içine koyun.
  • Fırın kabına kelepçeli kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında ( benim fırınımda 55 dakika da pişti )yaklaşık 50-60 dakika pişirin.( Bu sürenin sonunda kontrol edin ortası hafif sallanır kenarlar sabit kıvama geldiğinde ) Fırını söndürün kapağı aralık bırakarak bekletin.
  • Buzdobında üstü açık olarak 4 saat kadar bekletin.
  • Sonrasında bir gece buzdolabında üstü kapalı bekletin.
                           
Üzerini sosu için;

  • 300 gr.  çilek
  • 60 gr. kadar şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1/2 limon suyu
                           Hazırlama;

  • Yıkanmış temizlenmiş çilekleri doğrayın, şekerle birlikte ocağa alın.
  • Orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin, nişastayı 1/2 çay bardağı  suyla eriterek ekleyin.
  • Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika pişirin, limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
  • Bir tel süzgeçten süzerek soğumaya alın.
  • Soğuduktan sonra cheescake in üzerine dökün.





Hiç yorum yok: