CHEESCAKE,
Malzemeler;
Tabanı için;
Üzerini sosu için;
ÇİLEKLİ CHEESECAKE
Çilekli Cheesecake |
Malzemeler;
Tabanı için;
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 80 gr. eritilmiş tereyağı
- Bisküvileri bir robot yardımıyla ince çekin. ( Buzdolabı poşetinin içine koyarak bir bardak yardımıyla da ufalayabilirsiniz.)
- Erimiş tereyağını karıştırın.
- Kalıbıbınızı tereyağı ile yağlayın.İçine yağlı kağıt döşeyin.Dışını iki kat alimünyum folyo sarın.Hazırladığınız karışımı içine yayın. Üzerini bir bardak yardımıyla bastırarak düzeltin.
- 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin ve fırından alarak soğumaya bırakın.
- 150 gr. labne peynir ( Pınar kullandım)
- 350 gr. tuzsuz krem peynir ( Labne ve krem peyniri 1 saat kadar önce tülbente koyup suyunu süzüyorum.
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 3 adet orta boy yumurta ( Oda sıcaklığına gelmesi için en az 1 saat öncesinde dolaptan çıkarttım.)
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 100 ml. krema
- vanilya
- 100 gr. beyaz çikolata ( Eritilmiş )
- Peynirleri mikserle krema haline gelene kadar çırpın.
- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Nişastayı ve kremayı sonra da çikolatayı ekleyerek çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın.( Bir tanesi karıştıktan sonra diğerini ekleyin.)
- Karışım dolu kabı bir kaç kere tezgahın kenarına vurun. ( kabarcıklarının çıkması için)
- Tabanın üzerine cheescake karışımın dökün.
- Kelepçeli kalıbı daha büyük bir tepsiye oturtun.Onu da fırın tepsisinin içine koyun.
- Fırın kabına kelepçeli kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında ( benim fırınımda 55 dakika da pişti )yaklaşık 50-60 dakika pişirin.( Bu sürenin sonunda kontrol edin ortası hafif sallanır kenarlar sabit kıvama geldiğinde ) Fırını söndürün kapağı aralık bırakarak bekletin.
- Buzdobında üstü açık olarak 4 saat kadar bekletin.
- Sonrasında bir gece buzdolabında üstü kapalı bekletin.
Üzerini sosu için;
- 300 gr. çilek
- 60 gr. kadar şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 limon suyu
- Yıkanmış temizlenmiş çilekleri doğrayın, şekerle birlikte ocağa alın.
- Orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin, nişastayı 1/2 çay bardağı suyla eriterek ekleyin.
- Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika pişirin, limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
- Bir tel süzgeçten süzerek soğumaya alın.
- Soğuduktan sonra cheescake in üzerine dökün.
CHEESECAKE |
0 yorum:
Yorum Gönder