24 Nisan 2018 Salı

LİMONLU KEK




                           Malzemeler;

  • 3 adet iri yumurta 
  • 220  gr. pudra şekeri
  • 2, 5 su bardağı un
  • 150 ml. süt
  • 100 gr. eritilmiş ve soğumuş tereyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  •  vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Üzerine glazür için; 1/2 limon suyu ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
                         
                             Hazırlanışı;

  • Un, kabartma tozu, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp birlikte eleyin.
  • Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın, unlayın, unun fazlasını silkeleyin. Buzdolabında bekletin.Bu işlem hem kekinizin güzel ince bir kabuk yapmasını hem de kalıptan düzgün çıkmasını sağlayacak.
  • Oda sıcaklığında yumurtaları mikserle çırpın, pudra şekeri ilave edin.Krema haline gelene kadar çırpın.
  • Tereyağını, süt ve limon suyunu ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin.
  • Kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında orta rafta yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirin.
  • Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin.Sonra telin üzerine ters çevirin.
  • Glazür için, ocakta en kısık ateşte limon suyu ve şekeri karışrtırın. Kenarlardan kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz.










                                                           Afiyetle : )

Hiç yorum yok: