kek,
Malzemeler;
Hazırlanışı;
LİMONLU KEK
Malzemeler;
- 3 adet iri yumurta
- 220 gr. pudra şekeri
- 2, 5 su bardağı un
- 150 ml. süt
- 100 gr. eritilmiş ve soğumuş tereyağı
- 1/2 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Üzerine glazür için; 1/2 limon suyu ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı;
- Un, kabartma tozu, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp birlikte eleyin.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın, unlayın, unun fazlasını silkeleyin. Buzdolabında bekletin.Bu işlem hem kekinizin güzel ince bir kabuk yapmasını hem de kalıptan düzgün çıkmasını sağlayacak.
- Oda sıcaklığında yumurtaları mikserle çırpın, pudra şekeri ilave edin.Krema haline gelene kadar çırpın.
- Tereyağını, süt ve limon suyunu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin.
- Kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında orta rafta yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirin.
- Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin.Sonra telin üzerine ters çevirin.
- Glazür için, ocakta en kısık ateşte limon suyu ve şekeri karışrtırın. Kenarlardan kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz.
Limonlu Kek |
Afiyetle : )
0 yorum:
Yorum Gönder