21 Nisan 2018 Cumartesi

ARNAVUT BÖREĞİ




                               Malzemeler;

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı oda sıcaklığında su

  • Arasına sürmek için, 50 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • İç harcı için; 1/2 kg. ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  • 100 gr. kadar tulum peynir


                                Hazırlama;

  • Un, tuz ve suyla pürüzsüz bir hamur yoğurun.Dinlenmesi için üzerini örterek buzdolabında bekletin.
  • Ispanakları yıkayın, doğrayın.
  • Üzerine tuz serpin, ovarak ıspanakların ölmesini sağlayın. Fazla suyunu sıkarak bir başka kaba alın. Rendelenmiş peynir ve karabiberle karıştırın.İç harcımız hazır beklesin.
  • Hamuru önce ikiye daha sonra da her bir parçayı 10 'a bölerek bezeler hazırlayın.
  • Tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın.
  • Bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın, üzerine yağı gezdirin ve bir kenara alın.
  • 10 bezeyi açıp üst üste koyabilirsiniz arası yağlı olduğu için yapışmayacaktır.
  • Hepsi yağlandıktan sonra ilk yaptığınız bezeden başlayarak, her koyduğunuz bezeyi kenarlardan çekiştirerek açın.Merdane kullanmayın, ortasına bastırmayın. Aralarında kalan hava kabarcıkları hamurunuzun kat kat olmasını sağlayacak. Hamurunuzu her bezeyle biraz daha açarak tepsiden biraz daha büyük olmasın sağlayın.
  • Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç harcınızı ortasına yayın.
  • Üst hamuru için aynı şekilde yağlanmış bezeleri tek tek üst üste yerleştirin. Her bezeyle biraz daha büyütün.
  • Hamuru yerleştirin, kenarlarını kıvırın, kalan yağla üzerini yağlayın, bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu sürede yağ donarak kesmeyi kolaylaştıracaktır.
  • Böreğinizi bıçakla dilimleyin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.















Afiyetle            .:)

Hiç yorum yok: