NEW,

İRMİK HELVASI

Mart 30, 2018 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar




                              Türk mutfağının klasik tatlılarından, başında durup sürekli karıştırmayı saymazsak en kolayı, irmik helvası. Blog da sütsüz olarak yaptığım ve dondurmayla servis ettiğim tarifine  buradan ulaşabilirsiniz.
                               
                               Malzemeleri;

  • 120 gr. tereyağı
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket ( yaklaşık 1/2 çay bardağı ) çam fıstığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Üzerine serpmek için, 1 tatlı kaşığı tarçın
                                  Hazırlama;

  • Tereyağı, irmik ve fıstığı bir tencereye alın orta ateşte sürekli karıştırırarak rengi dönüp iyice koyulaşana kadar kavurun.Bu işlem yaklaşık 45-50 dakika sürüyor. Yakmadan tatlı bir renk alana kadar devam edin. Çam fıstıklarınızdan yeterince kavurduğunuzu anlayabilirsiniz.
  • Başka bir kapta süt, şeker ve suyu karıştırın.Kavrulan irmiğin üzerine boşaltın.
  • Kısık ateşe alın, beş dakika kadar sıvıyı çekince ocağı kapatın.
  • Tencerenin ağzını kapatarak demlenmeye bırakın.
  • Bu ölçüyle tam kıvamında oldu. Şekerini az bulursanız biraz daha ekleyebilirsiniz.
  • Soğumadan şekil verin ve  üzerine tarçın ekleyerek servis yapın.





İrmik Helvası



                                                                            Afiyetle  : )

0 yorum: