30 Mart 2018 Cuma

İRMİK HELVASI




                              Türk mutfağının klasik tatlılarından, başında durup sürekli karıştırmayı saymazsak en kolayı, irmik helvası. Blog da sütsüz olarak yaptığım ve dondurmayla servis ettiğim tarifine  buradan ulaşabilirsiniz.
                                 
                               Malzemeleri;

  • 120 gr. tereyağı
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket ( yaklaşık 1/2 çay bardağı ) çam fıstığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Üzerine serpmek için, 1 tatlı kaşığı tarçın
                                  Hazırlama;

  • Tereyağı, irmik ve fıstığı bir tencereye alın orta ateşte sürekli karıştırırarak rengi dönüp iyice koyulaşana kadar kavurun.Bu işlem yaklaşık 45-50 dakika sürüyor. Yakmadan tatlı bir renk alana kadar devam edin. Çam fıstıklarınızdan yeterince kavurduğunuzu anlayabilirsiniz.
  • Başka bir kapta süt, şeker ve suyu karıştırın.Kavrulan irmiğin üzerine boşaltın.
  • Kısık ateşe alın, beş dakika kadar sıvıyı çekince ocağı kapatın.
  • Tencerenin ağzını kapatarak demlenmeye bırakın.
  • Bu ölçüyle tam kıvamında oldu. Şekerini az bulursanız biraz daha ekleyebilirsiniz.
  • Soğumadan şekil verin ve  üzerine tarçın ekleyerek servis yapın.








                                                                            Afiyetle  : )

Hiç yorum yok: