NEW,

KALBURABASTI

Şubat 27, 2018 mavibeyazyemekler 1 Yorumlar




                        Kalbura yada  kevgire bastırılarak şekil verildiği için adı kalburabastı diye adlandırılmış. Şerbetli bir tatlı tarifi. Ama benim gibi elinizde kalbur yoksa rendenin kalın tarafına bastırarak şekil verebilirsiniz.
                        Malzemeler;

  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı dolusu irmik
  • 2 çorba  kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz daha az ceviz
  • Üzerini süslemek için, 1 çorba kaşığı kadar antep fıstığı
  • Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • limon suyu ( birkaç damla )
                        Hazırlama;

  • Şerbeti tencerede kaynatın, kaynayınca limon suyunu ilave edin.Kıvam alınca bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında yumuşak tereyağı, yumurta, sıvıyağ, yoğurdu karıştırın.Un, irmik ve karbonatı ( üzerine birkaç damla limon sıktım ) ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Buzdolabında  yarım saat kadar dinlendirin. 
  • Fırını 170 derecede ısıtın.
  • Cevizi bıçakla iri doğrayın.
  • Kalburabastı hamurunundan bezeler yapın. Ortasına ceviz koyarak kapatın. Rendenin üzerinde hafifçe bastırıp yuvarlayarak şekil verin.Hafifçe yağlanmış borcama aralıklı dizin .
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkana kadar 2-3 dakika bekleyin. Soğumuş olan şerbeti üzerine dökün.
  • Üzerine fıstık serperek servis yapın.




Kalburabastı




Kalburabastı



                                                                      Afiyetle :)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel ve lezzetli...