21 Aralık 2017 Perşembe

PİŞİ





                     Mayasız, yağ çekmeyen pişi tarifi istermisiniz?  Bir tane,  bir tane daha derken hepsini bitirebilirsiniz.
                     Malzemeler;

  • 2 su bardağı yoğurt ( Kaymaklı kısmını kullandım )
  • 4 su bardağı un ( 1/2 su bardağını hamuru açmak için kullanın )
  • 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
                      Hazırlama;
  • Bütün malzemeyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Unlanmış zeminde merdaneyle yaklaşık yarım cm. kalınlığında açın.
  • Benim gibi bir kalıp yardımıyla ya da bardağın ağzını kullanarak kesin.
  • Bütün hamuru kesip hazırladıktan sonra kızartmaya başlayın. Hamur çok çabuk kızarıyor, hazır olursa işiniz daha kolay.
  • Bol yağda çevirerek kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
  • Sıcak tüketin.








                                                         Afiyetle ..:)

Hiç yorum yok: