21 Aralık 2017 Perşembe

MUZLU ve YER FISTIKLI KEK




                               Mutfak da kararmaya başlamış kimsenin yüzüne bakmadığı muzlar varsa  bu tarif tam onun için.
                               Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 2 adet muz
  • 275 gr. esmer şeker
  • 145 gr. tereyağı
  • 290 gr. un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam zencefil
  • 100 gr. yer fıstığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzerine sıkmak için 90 gr. beyaz çikolata
                                 Hazırlama;
  • Oda sıcaklığında yumurta ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpın
  • Muzları çatalla ezin ve yumurtaya katın.
  • Tereyağını eritin.
  • Un, kabartma tozu, zencefil ve tarçını karıştırın.
  • Tüm malzemeyi ekleyerek karıştırın.
  • Kek kalıbını yağlayın ve karışımı kaba dökün.
  • Üzerine yer fıstığını serpin.
  • 170  derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika ( Kürdan batırdığımızda temiz çıkınca ) pişirin.
  • Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin, bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla üzerine gezdirin.








                                                                 Afiyetle..:)

Hiç yorum yok: