28 Kasım 2017 Salı

YULAFLI KURABİYE

















                           Malzemeler;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yulaf ( yulaf ezmesi )
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 100 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
                         

                               Hazırlama;

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını şekerle karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, tuz, yulaf ezmesini karıştırın.
  • Ortasına tereyağı ve şeker karışımını, yumurtayı ekleyin.
  • En son damla çikolatayı ekleyip hamuru yoğurun ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Kurabiyeleri dondurma kaşığı veya kaşık yardımıyla tepsiye aralıklı yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 17-18 dakika pişirin.








                                                              Afiyetle    :)

Hiç yorum yok: