25 Kasım 2017 Cumartesi

TAM BUĞDAY UNUYLA DEREOTLU POĞAÇA




                             Tam buğday unuyla, zeytinyağlı ve dereotlu bir tarif. Vicdan azabı çekmeden yiyebileceğimiz, olabildiğince sağlıklı .
     

                              Malzemeler;

  • 2 adet yumurta ( 1 sarı dışına sürmek için )
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet küçük boy havuç
  • dereotu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Üzeri için; çörek otu
                       Hazırlama ;
  • Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  • Dereotunu ince kıyın.
  • Geniş bir yoğurma kabında. yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın.
  • Un, tuz ve kabartma tozunu azar azar ekleyin.
  • Havucu, dereotunu ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın, ortasına peyniri yerleştirin ve kenarlarını kapatın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin, üzerine birkaç damla zeytinyağı ekleyerek çırptığınız yumurta sarısını sürün.
  • Çörek otu serpin.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.









                                                           Afiyetle ..:)

Hiç yorum yok: