5 Kasım 2017 Pazar

HURMALI KEK




                           Kekinizi hurmayla zenginleştirmeyi bir deneyin. Arzu ederseniz çikolata ve ceviz ekleyin.Hurmayı çok severim.Güzel bir kek tarifi oldu.


                           Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 10-12 adet hurma
  • 2,5 su bardağı un
  • vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Kek kalıbını yağlamak için,1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Üzerine ; 100 gr. eritilmiş çikolata ve 2 çorba kaşığı ince kıyılmış ceviz
                             Hazırlama;

  • Hurmayı küçük küçük doğrayın, cevizi ince kıyın.
  • Baton kek kalıbınızı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayın, unlayın ve unun fazlasını silkeleyin.
  • Yumurtayı ve şekeri birlikte çırpın.
  • Süt, zeytinyağı ilave ederek çırpmaya devam edin
  • Un, kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekleyin.
  • Hurmayı, cevizi ve tarçını ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
  • 170  derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika ( kürdanın kekin ortasına batırın temiz çıkarsa pişmiş demektir.)
  • Kek soğuduktan sonra üzerine eritilmiş çikolata ve kıyılmış ceviz ile süsleyin.

                         













                                                                  Afiyetle :)

Hiç yorum yok: