KARADENİZ YEMEKLERİ,

PEPEÇURA

Ekim 04, 2017 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar





                               Kabuğu sert, içi yumuşak bir çeşit üzümden yapılan tatlı.Karadeniz 'in meşhur tatlısı.Üzüm şırasının nişasta ve mısır unuyla karışmış hali.


                               Malzemeler;

  • Siyah üzüm
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 / 2  çay bardağı mısır unu
  • 1 / 2  çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı su

                               Hazırlanışı;
  • Üzümleri saplarından ayırıp, yıkayın. Tencere de üzerine 2 bardak su ilave edip yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  • Süzün, 4 su bardağı üzüm suyunu bir tencereye alın ve toz şekeri ekleyin.
  • Nişastayı ve mısır ununu 1 su bardağı suyla açın, yavaşça karıştırarak tencereye ekleyin.
  • Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Kaselere alın, buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.







Pepeçura




Pepeçura



Pepeçura

0 yorum: