NEW,
ARMUTLU FRANGİPANE TART
Armutlu Frangipan Tart |
Malzemeler;
- Armutlar için; 3 adet armut
- Üzerini kapatacak kadar su
- 120 gr. toz şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 2-3 adet tane karabiber
- 3-4 tane karanfil
- Tart hamuru için; 180 gr. un
- 1 adet yumurta sarısı
- 60 gr. pudra şekeri
- 140 gr. soğuk tereyağı
- Bir tutam tuz
- 1-2 kaşık soğuk su ( hamuru toparlamak için )
- Frangipane için; 150 gr. soyulmuş çiğ badem
- 80 gr. şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 85 gr. yumuşak tereyağı
Hazırlanışı ;
- Armutların kabuklarını soyun, malzemelerle birlikte tencereye alın, yaklaşık 10 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğuması için bir kenara alın.
- Un, pudra şekeri, tereyağı ve tuzu kum kıvamına gelene kadar karıştırın.Yumurta sarısını ve kıvamına göre soğuk su ekleyip hamuru yoğurun. Disk şeklini verin, streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
- Fırını 170 derecede ısıtın.
- Tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından biraz büyük açın. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, kenarlarını düzgünce kesin, tekrar buzdolabında bekletin.
- Frangipane için, badem ve şekeri birlikte robotta çekin, tereyağı ve yumurtaları ekleyin. Malzemeyi iyice karıştırın.
- Armutları ikiye kesin, ortasındaki çekirdekli kısmı temizleyin. İnce dilimleyin.
- Tart hamurunu buzdolabından çıkarın, üzerine frangipane malzemeyi düzgünce yayın, dilimlenmiş armutları yerleştirin.
- Fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü pişirin.
Armutlu Frangipan Tart |
0 yorum:
Yorum Gönder