27 Eylül 2017 Çarşamba

ARMUTLU FRANGİPANE TART


     


                                 




                  Malzemeler;
  • Armutlar için;   3 adet armut
  • Üzerini kapatacak kadar su
  • 120 gr. toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 3-4 tane karanfil

  • Tart hamuru için; 180 gr. un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 60 gr. pudra şekeri
  • 140 gr. soğuk tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1-2 kaşık soğuk su ( hamuru toparlamak için )

  • Frangipane için; 150 gr. soyulmuş çiğ badem
  • 80 gr. şeker
  • 1 adet yumurta 
  • 1 adet yumurta akı
  • 85 gr.  yumuşak tereyağı
 

                         Hazırlanışı ;
  • Armutların kabuklarını soyun, malzemelerle birlikte tencereye alın, yaklaşık 10 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğuması için bir kenara alın.
  • Un, pudra şekeri, tereyağı ve tuzu kum kıvamına gelene kadar karıştırın.Yumurta sarısını ve kıvamına göre soğuk su ekleyip hamuru yoğurun. Disk şeklini verin, streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Fırını 170 derecede ısıtın.
  • Tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından biraz büyük açın. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, kenarlarını düzgünce kesin, tekrar buzdolabında bekletin.
  • Frangipane için, badem ve şekeri birlikte robotta çekin, tereyağı ve yumurtaları ekleyin. Malzemeyi iyice karıştırın.
  • Armutları ikiye kesin, ortasındaki çekirdekli kısmı  temizleyin. İnce dilimleyin.
  • Tart hamurunu buzdolabından çıkarın, üzerine frangipane malzemeyi düzgünce yayın, dilimlenmiş armutları yerleştirin.
  • Fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü pişirin.

                                      

                          

Hiç yorum yok: