8 Mayıs 2017 Pazartesi

BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNİE




                                    Bol çikolatalı browni tarifi. Üzerine bir top dondurmayla şiddetle tavsiye ederim.
                                    Malzemeler;

  • 300 gr.  bitter çikolata ( ben %55-60 oranında kakao oranı olan çikolata kullandım )
  • 100 gr. tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 150 gr. toz şeker
  • 130 gr. un
  • 100 gr. kadar ceviz
  • 150 gr. kadar beyaz çikolata iri doğranmış ( bir miktarını eritip üzerini süslemek için kullandım )
  • 1 tutam tuz
                                    Hazırlanışı;

  • Fırını 160 derece de ısıtın.
  • Tereyağı bir kapta eritin, ocaktan alın. İçerisine bitter çikolatayı ekleyin, karıştırırarak eritin.
  • Ayrı bir kapta yumurta, toz şeker, tuz ve vanilyayı çırpın.
  • Yumurtalı karışımın içine bir miktar çikolatayı ekleyin, karıştırarak ılıtın.
  • Kalan çikolatayı da azar azar karıştırın.
  • Unu ekleyin, karıştırın.
  • İri kıyılmış cevizi ve kıyılmış beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın.
  • Büyük boy kare borcama enine ve boyuna iki adet yağlı kağıt serin. ( Bu işlemi yaparken kaymasını önlemek amacıyla kenarları mandalla tutturuyorum.Kek hamurunu döktükten sonra mandalları çıkarmayı unutmayın.)
  • Brownie hamurunu eşit kalınlıkta dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.( İçinin nemli kalması için 25 dakika yeterli )
  • Browni fırından çıkıp biraz soğuyunca benmari yöntemiyle erittiğim beyaz çikolatayı üzerine sıktım.






                                                            Afiyetle..:)






Hiç yorum yok: