13 Nisan 2017 Perşembe

ANTEP FISTIKLI KURABİYE




                            Dondurma kaşığıyla şekil verilen kurabiyeleri çok sevdim ben.Hazırlamak çok pratik oluyor.Mutfağınız da bir  tane bulundurun. Bu kurabiyelere küçük ölçü dondurma kaşığını kullanarak şekil verdim. İki tepsi kurabiye çıktı.
                             Malzemeler;

  • 150 gr. tereyağı
  • 150 gr. pudra şekeri
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 90 gr. ince kıyılmış antep fıstığı
  • 300 gr. un
  • 1 adet yumurta
                             Hazırlanışı;

  • Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, şeker, vanilyayı karıstırın.
  • Un ve kabartma tozunu karıştırın, yarısını ekleyin, ince kıyılmış antep fıstığını ekleyin, kalan unu ekleyip hamuru yoğurun.
  • Dondurma kaşığıyla  ( yoksa elinizle şekil vererek ) hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar yaklaşık 14 - 15 dakika pişirin.




















                                                                    Afiyetle..:)

Hiç yorum yok: