KEK-PASTA,

ALMAN PASTASI

Ağustos 05, 2019 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar

     


  Çocukluğumun en sevdiğim tadlarından birisidir, alman pastası. Bugün porsiyonluk olarak hazırladım. Kremayı biraz acele edip yeterince soğutamadığım için düzgün sıkamadım, ama lezzet olarak test edildi.Vereceğim malzeme miktarıyla 10-12 adet porsiyonluk alman pastası elde edebilirsiniz.
    Alman Pastası Malzemeleri


-3 su bardağı un
-1/2  su bardağı ılık süt
-1/2   su bardağı ılık su
-1 paket kuru maya
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 tutam tuz
-1 adet yumurta-
-1 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
Kreması için;
- 2 su bardağı süt-
-1 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı toz şeker
-vanilya
-2 yemek kaşığı dolusu un-
-2 yemek kaşığı dolusu nişasta
-1 paket krem şanti
Arasına ; 2 adet  dilimlenmiş muz

                       Alman Pastanın  Hazırlanması,
-Ilık süt, ılık su, şekerle birlikte mayayı eritin.
-Maya eriyince yumurta, sıvıyağı çırparak karıştırın.-
-Un, mahlep, tuzu ekleyin.
-Yumuşak bir hamur elde ettik, üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanması için 30-45 dakika bekletin.
Alman Pastasının Kremasının hazırlamak için,
-Süte, şeker, yumurta, un, nişasta ve vanilyayı ekleyin,sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.-
-Krema kıvam alınca ocağı kapatın, üzeri kapalı soğuması için bekletin.-
-Krema soğuyunca krem şantiyi ekleyin ve mikserle çırpın.-
-Hamur kabardı ve iki katına ulaştı, tezgaha alın, 10- 12 parçaya bölün, yuvarlak toplar halinde şekil verin.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.
-İkiye kesin, kremayı sıkın, dilimlenmiş muzu ekleyin.
-Üzerine pudra şekeri serpin.
   


                               
muzlu porsiyonluk alman tarifi





                                                                    Afiyetle..:)
                         

0 yorum: