11 Mart 2017 Cumartesi

ALMAN PASTASI

     


                              Çocukluğumun en sevdiğim tadlarından birisidir, alman pastası. Bugün porsiyonluk olarak hazırladım. Kremayı biraz acele edip yeterince soğutamadığım için düzgün sıkamadım, ama lezzet olarak test edildi.Vereceğim malzeme miktarıyla 10-12 adet alman pastası elde edebilirsiniz.
                               Malzemeler;

  • 3 su bardağı un
  • 1/2  su bardağı ılık süt
  • 1/2   su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Kreması için; 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • vanilya
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket krem şanti
  • Arasına ; 2 adet  dilimlenmiş muz

                                   Hazırlama;
  • Ilık süt, ılık su, şekerle birlikte mayayı eritin.
  • Maya eriyince yumurta, sıvıyağı çırparak karıştırın.
  • Un, mahlep, tuzu ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur elde ettik, üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanması için 30-45 dakika bekletin.
  • Kremayı hazırlamak için, süte, şeker, yumurta, un, nişasta ve vanilyayı ekleyin,sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Krema kıvam alınca ocağı kapatın, üzeri kapalı soğuması için bekletin.
  • Krema soğuyunca krem şantiyi ekleyin ve mikserle çırpın.
  • Hamur kabardı ve iki katına ulaştı, tezgaha alın, 10- 12 parçaya bölün, yuvarlak toplar halinde şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • İkiye kesin, kremayı sıkın, dilimlenmiş muzu ekleyin.
  • Üzerine pudra şekeri serpin.
   


                                 





                                                                    Afiyetle..:)
                         

Hiç yorum yok: