KEK-PASTA,

ELMALI KEK

Şubat 05, 2017 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar

 



                                   Elmalı ve badem unlu nefis bir kek tarifi. Badem unu yerine aynı miktarda çok ince çekilmiş fındık da kullanabilirsiniz. Bu tarifte 20 cm. çapında bir kalıp kullandım.
                             Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 200 gr. toz şeker
  • 150 gr. tereyağı
  • 150 gr. un
  • 110 gr. badem unu
  • 10 gr. kabartma tozu 
  • 5 gr. vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet elma
  • üzerine ve tabana serpmek için; 2 tatlı kaşığı esmer şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Üzerindeki süslemeler için; 1 adet elmayı çok ince dilimledim. Yağlı kağıt serili fırın tesisine dizdim. 100 derece sıcaklığında fırında çevirerek kuruttum.
                                Hazırlama;

  • Elmaları soyun, ince dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Oda sıcaklığında yumurtaları şekerle birlikte çırpın.
  • Oda sıcaklığında tereyağı ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Un, vanilya, badem unu, kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
  • Kalıbın altın yağlı kağıt serin, tereyağı ile yağlayın ve esmer şekerin yarısını serpin.
  • Elma dilimlerini kalıbın altına dizin.
  • Kek hamurunu üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış  170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.Kürdanı kekinizin ortasına batırarak kontrol edin.Temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  • Fırından çıktıktan sonra hafif soğuyunca ters çevirin ve üzerine esmer şeker serperek servis yapın.  




Elmalı Kek





Elmalı Kek












                                                           Afiyetle;

0 yorum: