KEK-PASTA,
Elmalı ve badem unlu nefis bir kek tarifi. Badem unu yerine aynı miktarda çok ince çekilmiş fındık da kullanabilirsiniz. Bu tarifte 20 cm. çapında bir kalıp kullandım.
Malzemeler;
ELMALI KEK
Elmalı ve badem unlu nefis bir kek tarifi. Badem unu yerine aynı miktarda çok ince çekilmiş fındık da kullanabilirsiniz. Bu tarifte 20 cm. çapında bir kalıp kullandım.
Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 200 gr. toz şeker
- 150 gr. tereyağı
- 150 gr. un
- 110 gr. badem unu
- 10 gr. kabartma tozu
- 5 gr. vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet elma
- üzerine ve tabana serpmek için; 2 tatlı kaşığı esmer şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Üzerindeki süslemeler için; 1 adet elmayı çok ince dilimledim. Yağlı kağıt serili fırın tesisine dizdim. 100 derece sıcaklığında fırında çevirerek kuruttum.
- Elmaları soyun, ince dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- Oda sıcaklığında yumurtaları şekerle birlikte çırpın.
- Oda sıcaklığında tereyağı ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Un, vanilya, badem unu, kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
- Kalıbın altın yağlı kağıt serin, tereyağı ile yağlayın ve esmer şekerin yarısını serpin.
- Elma dilimlerini kalıbın altına dizin.
- Kek hamurunu üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.Kürdanı kekinizin ortasına batırarak kontrol edin.Temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Fırından çıktıktan sonra hafif soğuyunca ters çevirin ve üzerine esmer şeker serperek servis yapın.
Afiyetle;
0 yorum:
Yorum Gönder