19 Şubat 2017 Pazar

BAL KABAKLI BADEMLİ ve BEYAZ ÇİKOLATALI TART




                                Balkabağını seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız.Tart tarifine, tarçınlı, zencefilli hamurunu hazırlayarak başlıyoruz.Tart hamurunu buzdolabında dinlendirirken harcını hazırlayabiliriz.









                               Malzemeler;
                               Tart hamuru için,

  • 165 gr. Tereyağı ( soğuk ve küpler halinde )
  • 135 gr.  Pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1  çay kaşığı toz zencefil
  • 1/4  çay kaşığı tuz
  • 250 gr. un
  • vanilya
                             Hazırlanışı;

  • Un, tuz, zencefil, tarçın ve şekeri karıştırın.
  • Tereyağını ekleyin, kum gibi olunca vanilya ve yumurtayı ekleyin.
  • Hamuru toparlayarak yassı bir şekilde streç filme sararak buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
  • Fırını 180 derece de ısıtın.
  • 24-26 cm. lik bir kalıbı tereyağı ile yağlayın.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında kalıpdan biraz büyük olacak şekilde merdaneyle açın.
  • Alttaki yağlı kağıdın yardımıyla hamuru kalıba yerleştirin, kenarları bıçak yardımıyla düzeltin ve yarım saat kadar buzdolabına kaldırın.
  • Tabana çatal yardımıyla delikler açın, yağlı kağıt serin, üzerine ağırlık yapması için ( nohut ,mercimek gibi ) ağırlık koyun.
  • Önce 15 dakika sonra  üzerindeki ağırlığı ve yağlı kağıdı alarak 5 dakika daha pişirin.
  • Soğuması için bekletin.
                               Balkabaklı iç harcı için,
                               Malzemeler;
  • 700 gr. soyulmuş, temizlenmiş balkabağı
  • 30 gr. şeker
  • 50 gr. tereyağı
  • 100 gr. beyaz çikolata ( ince rendelenmiş )
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1   "       "     tarçın
  • 180 gr. esmer şeker
  • 280 ml. krema
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 tam yumurta  + 3 yumurta sarısı
  • Üzeri için; 50 gr. file badem

                                  Hazırlanışı;
  • Fırını 160 derecede ısıtın.
  • Kabakları rendeleyin,  tereyağı ve 30 gr. şeker ilavesiyle tencereye alın. Ocakta orta ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
  • Mutfak robotuna alın, çikolatayı ve vanilyayı ekleyin.
  • Yumurta, yumurta sarıları, tarçın, zencefil, esmer şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tart tabanına dökün, fırında 50-55 dakika pişirin. ( Salladığınızda ortası sallanmayacak hale gelene kadar )
  • Fırından çıkınca soğutun, kenarlarına file badem serpin.
  •  Buzdolabında bir gece bekletin ve servis yapın.

   





               Tarifi  Pınar's Dessert  sitesinden aldım, birkaç küçük değişiklikle uyguladım.

Hiç yorum yok: