NEW,
Balkabağını seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız.Tart tarifine, tarçınlı, zencefilli hamurunu hazırlayarak başlıyoruz.Tart hamurunu buzdolabında dinlendirirken harcını hazırlayabiliriz.
Malzemeler;
Tart hamuru için,
Hazırlanışı;
Tarifi Pınar's Dessert sitesinden aldım, birkaç küçük değişiklikle uyguladım.
BAL KABAKLI BADEMLİ ve BEYAZ ÇİKOLATALI TART
Balkabağını seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız.Tart tarifine, tarçınlı, zencefilli hamurunu hazırlayarak başlıyoruz.Tart hamurunu buzdolabında dinlendirirken harcını hazırlayabiliriz.
Balkabaklı Bademli Ve Beyaz Çikolatalı Tart |
Malzemeler;
Tart hamuru için,
- 165 gr. Tereyağı ( soğuk ve küpler halinde )
- 135 gr. Pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 250 gr. un
- vanilya
- Un, tuz, zencefil, tarçın ve şekeri karıştırın.
- Tereyağını ekleyin, kum gibi olunca vanilya ve yumurtayı ekleyin.
- Hamuru toparlayarak yassı bir şekilde streç filme sararak buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
- Fırını 180 derece de ısıtın.
- 24-26 cm. lik bir kalıbı tereyağı ile yağlayın.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında kalıpdan biraz büyük olacak şekilde merdaneyle açın.
- Alttaki yağlı kağıdın yardımıyla hamuru kalıba yerleştirin, kenarları bıçak yardımıyla düzeltin ve yarım saat kadar buzdolabına kaldırın.
- Tabana çatal yardımıyla delikler açın, yağlı kağıt serin, üzerine ağırlık yapması için ( nohut ,mercimek gibi ) ağırlık koyun.
- Önce 15 dakika sonra üzerindeki ağırlığı ve yağlı kağıdı alarak 5 dakika daha pişirin.
- Soğuması için bekletin.
Balkabaklı iç harcı için,
Malzemeler;
- 700 gr. soyulmuş, temizlenmiş balkabağı
- 30 gr. şeker
- 50 gr. tereyağı
- 100 gr. beyaz çikolata ( ince rendelenmiş )
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 " " tarçın
- 180 gr. esmer şeker
- 280 ml. krema
- 1/2 paket vanilya
- 1 tam yumurta + 3 yumurta sarısı
- Üzeri için; 50 gr. file badem
Hazırlanışı;
- Fırını 160 derecede ısıtın.
- Kabakları rendeleyin, tereyağı ve 30 gr. şeker ilavesiyle tencereye alın. Ocakta orta ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Mutfak robotuna alın, çikolatayı ve vanilyayı ekleyin.
- Yumurta, yumurta sarıları, tarçın, zencefil, esmer şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Tart tabanına dökün, fırında 50-55 dakika pişirin. ( Salladığınızda ortası sallanmayacak hale gelene kadar )
- Fırından çıkınca soğutun, kenarlarına file badem serpin.
- Buzdolabında bir gece bekletin ve servis yapın.
Balkabaklı Tart |
Tarifi Pınar's Dessert sitesinden aldım, birkaç küçük değişiklikle uyguladım.
0 yorum:
Yorum Gönder