13 Ocak 2017 Cuma

AÇMA

 




                             Pastahanelerde satılan açmalar gibi yumuşacık bir açma tarifi, üstelik elinizin lezzetiyle..
                             Malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1  su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve mavi haşhaş ( çörek otu da olur )
  • 6 su bardağı un  + 1/2 su bardağı un ( yoğururken kullanmak için  )
                            Hazırlanışı;

  • Ilık süt, şeker ve mayayı eriyene kadar karıştırın.
  • Ilık su,  sıvıyağı ekleyin.
  • Elenmiş unu ve tuzu iki üç seferde ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin.
  • Hamur mayalanıp iki katı kadar kabarınca yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
  • Bezeleri uzun rulolar halinde yapın, ortadan ikiye katlayın ve çevirerek açma hamuruna şeklini verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin.
  • Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletin, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, haşhaş veye çörek otu serpin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.









 




                                                               Afiyetle...

Hiç yorum yok: