kek,
Malzemeler;
Afiyetle..:)
PORTAKALLI CHİFFON CAKE
Portakallı Chıffon Cake |
- 7 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
- 240 gr. un
- 300 gr. toz şeker
- 12 gr. kabartma tozu ( 1 paket +1/2 çay kaşığı )
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 125 ml. portakal suyu ( 1 su bardağı )
- 125 ml. sıvıyağ ( 1 su bardağı )
- 50 ml. su
- 2 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı krem tartar ( pasta malzemeleri satan yerlerde bulunuyor.)
- Üzerinin sosu için; 160 gr. beyaz çikolata
- 50 gr. krema
- Portakal şekerlemeleri için; 1 adet portakal ve 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 25 cm.lik borulu kek kalıbını yağlamadan kullandım.
- Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırdım.
- Yumurta sarılarını 6-7 dakika rengi açılana kadar mikserle çırptım ve şekeri ilave ettim.
- Sıvıyağ, su, portakal suyu, portakal rendesini yumurta sarılarına ekleyerek karıştırdım.
- Kuru malzemeleri karıştırdım ve yumurta sarılarının olduğu karışıma ekledim.
- Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta köpük haline gelene kadar çırptım, krem tartarı ekledim, kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırptım.
- Kabarıp köpük haline gelen beyazları, azar azar tüm karışıma ekleyerek, bir spatula yardımıyla alttan üste hareketlerle, söndürmemeye dikkat ederek karıştırdım.
- Homojen bir hale gelen kek hamurunu kalıbıma döktüm.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede kabarana kadar sonra ısıyı 150 ye düşürerek 45 dakika pişirdim.
- Fırından çıkan keki kenarlarından bıçakla sıyırdım ve ters çevirerek beklettim.
- Sos için, kremayı kaynamaya başlayana kadar ısıttım, doğranmış çikolatayı ekledim ve karıştırdım.
- Portakal şekerlemeleri için, portakalı ince dilimledim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizdim, üzerine şeker serptim yaklaşık 1 saat arada çevirerek fırınladım .
- Üzerine dökerek servise hazırladım.
Poratakallı Chıffon Cake |
Afiyetle..:)
0 yorum:
Yorum Gönder