5 Aralık 2016 Pazartesi

PORTAKALLI CHİFFON CAKE



                           
 




                    Malzemeler;
  •  7 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 240 gr. un
  • 300 gr. toz şeker
  • 12 gr. kabartma tozu ( 1 paket  +1/2 çay kaşığı )
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 125 ml. portakal suyu ( 1 su bardağı )
  • 125 ml. sıvıyağ ( 1 su bardağı )
  • 50 ml. su
  • 2 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı krem tartar ( pasta malzemeleri satan yerlerde bulunuyor.)
  • Üzerinin sosu için; 160 gr. beyaz çikolata
  • 50 gr. krema
  • Portakal şekerlemeleri için; 1 adet portakal ve 1 tatlı kaşığı esmer şeker
                   Hazırlanışı;
  • 25 cm.lik borulu kek kalıbını yağlamadan kullandım.
  • Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırdım.
  • Yumurta sarılarını 6-7 dakika rengi açılana kadar mikserle çırptım ve şekeri ilave ettim.
  • Sıvıyağ, su, portakal suyu, portakal rendesini yumurta sarılarına ekleyerek karıştırdım.
  • Kuru malzemeleri karıştırdım ve yumurta sarılarının olduğu karışıma ekledim.
  • Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta köpük haline gelene kadar çırptım, krem tartarı ekledim, kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırptım.
  •  Kabarıp köpük haline gelen beyazları, azar azar tüm karışıma ekleyerek, bir spatula yardımıyla alttan üste hareketlerle, söndürmemeye dikkat ederek karıştırdım.
  • Homojen bir hale gelen kek hamurunu kalıbıma döktüm.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede kabarana kadar sonra ısıyı 150 ye düşürerek 45 dakika pişirdim.
  • Fırından çıkan keki kenarlarından bıçakla sıyırdım ve ters çevirerek beklettim.
  • Sos için, kremayı kaynamaya başlayana kadar ısıttım, doğranmış çikolatayı ekledim ve karıştırdım.
  • Portakal şekerlemeleri için, portakalı ince dilimledim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizdim, üzerine şeker serptim yaklaşık 1 saat arada çevirerek fırınladım .
  • Üzerine dökerek servise hazırladım.










                                                                  Afiyetle..:)









 




               

Hiç yorum yok: