28 Kasım 2016 Pazartesi

KAKAOLU ISLAK KEK

                                        


                            Yumurtasız kakaolu sosuyla çok rahatlıkla tüketebileceğiniz bir kek tarifi. Tarif  Arda  'nın mutfağından bir kaç küçük değişiklikle uyguladım. Tarife  buradan ulaşabilirsiniz.
                             Malzemeler ;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1  su   bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • vanilya 
         sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao 
          Üzerine,
  • 1 /2 su bardağı çekilmiş fındık
                              Hazırlanışı;
  • Sosu için; Tüm malzemeleri derin bir kapta kaynayana kadar karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayınca bir kenara alarak soğuması için beklettim.
  • Kekini hazırlamak için , yumurta ve şekeri rengi açılıp krema haline gelene kadar mikserle çırptım.
  • Süt, vanilya ve sıvıyağı ekledim.
  •  Un, kabartma tozu, kakaoyu karıştırdım ve sıvı karışıma  azar azar ekledim.
  • Yağlanmış kek kalıbına yada bir fırın kabına yerleştirdim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim.
  • Fırından çıkan kek ılıyınca sosu üzerine gezdirdim.
  • Üzerine fındık serperek servise hazır hale getirdim.









                                                           Afiyetle...:)

Hiç yorum yok: