29 Kasım 2016 Salı

DONDURMA KURABİYE



                                    Dondurma kaşığıyla şekil verildiği için adı dondurma kurabiye. Hamurun bir kısmına kakao ve fındık ekledim nefis oldular.
                                    Malzemeler;
  • 125 gr. tereyağı
  • 125 gr. pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1/2  çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1    "      "       damla çikolata

                                      Hazırlanışı;
  • Oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini karıştırdım.
  • Yumurtayı, sıvıyağı ekledim.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bir hamur yoğurdum.
  •  Hamuru ikiye böldüm, yarısına damla çikolata yarısına fındık ve kakao ekleyerek yoğurdum.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dondurma kaşığıyla şekiller vererek yerleştirdim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kurabiyelerin altı hafif pembeleşene kadar pişirdim.









                                                          Afiyetle   ...   :)

Hiç yorum yok: