18 Ağustos 2016 Perşembe

LİMONLU KEK




                            Yaz aylarında üzerinde bir top dondurmayla güzel gidecek bir kek tarifi..
                            Malzemeler;
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr. ( 1 su bardağı ) toz şeker
  • 240 gr.   ( 1  su bardağı yoğurt )
  • 1/2  su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 210 gr. ( 1,5 su bardağı ) un
  • 8 gr. kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Kalıbı yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sosu için ;  1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Limon şekerlemesi için; 1 adet dilimlenmiş limon
  • üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı esmer şeker

                                Hazırlanışı;
  •  Oda sıcaklığında yumurtaları ve şekeri mikserle rengi iyice açılana kadar çırptım.
  • Yoğurt, zeytinyağı, un, kabartma tozu, ince rendelenmiş limon kabuğunu ve tuzu ekledim.
  • Tereyağı ile yağladığım baton kek kalıbına döktüm.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirdim.
  • Limon şekerlemesini yapmak için ince dilimlenmiş limonları yağlı bir kağıda dizdim ve üzerine esmer şeker serperek fırına verdim.
  • Sos için, limon suyu, nişasta ve şekeri ocakta kısık ateşte kıvam alana kadar pişirdim.
  • Kek piştikten ve soğuduktan sonra üzerine sosu gezdirerek servis yaptım.







                                                     Afiyetle.. :)

Hiç yorum yok: