18 Mayıs 2016 Çarşamba

FRAMBUAZLI CHEESECAKE


                                  Tek porsiyonluk cheescake uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti.Fırında çatlama, porsiyonlama sorunu yok.Muffın  kağıt kalıplarda yapıp fırına veriyorsunuz.Ben tabanında daha önce yapıp buzdolabında dondurucuda sakladığım tereyağlı kurabiyeleri kullandım.Size ölçüyü büsküi olarak vereceğim.
                                Malzemeler;
  • 2 paket  yulaflı büsküi ( 280 gr. kurabiye kullandım.)
  • 1,5 çorba kaşığı  tereyağı
  • 500 gr. labne peyniri
  • 200 gr. süt kreması
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1     "          "     nişasta
  • vanilya
  • Sosu için; 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2    "          "    toz şeker
  • Üzerine; frambuaz, nane ve pudra şekeri
                               Hazırlanışı;
  • Büsküileri rondodan geçirdim ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak yoğurdum.
  • Kağıt muffın kalıplarının dibine 1 kaşık dolusu ( 1 cm. kalınlığında olacak şekilde )  yerleştirdim ve bardakla üzerine bastırarak düzleştirdim.
  • Labne peynirini ( kutuda bulunan suyu süzdürerek ), kremayı, pudra şekerini mikserle çırptım.
  • Un, nişasta ve yumurtaları ekledim.
  • Hazırladığım bu karışımı kalıplara yukarıda biraz boşluk kalacak şekilde döktüm.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirdim.
  • Frambuaz, şeker, su ve nişastayı karıştırarak pişirdim.
  • Sos kıvam alınca blendırdan geçirdim.
  • Cheesecakler soğuduktan sonra üzerine sos döktüm ve tane frambuazla süsledim.





 
                                                   Afiyet  Olsun :)

2 yorum:

Evimin Güncesi dedi ki...

Çok güzel bir görüntü afiyet olsun.

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Çok teşekkür ederim, Evimin Güncesi