5 Mayıs 2016 Perşembe

CEVİZLİ ve TARÇINLI KURABİYE

                                  

                               Starbucks tarafından kahve ile yenebilecek en güzel tarifler kitabında çıkan bir tarif olduğunu yazıyor  " Cafelontano  " Tarifi ordan aldım ve denedim. Çok güzel bir lezzet.
                               Malzemeler;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 150 gr. tereyağı
  • 100 gr. pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı su
  • vanilya
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5   "        "     tarçın
  • 300 gr. un
  • 50 gr. damla çikolata
  • 100 gr. kalın çekilmiş ceviz
                               Hazırlanışı;
  •  Oda sıcaklığında beklettiğim tereyağı, yumurta sarısını, suyu ve pudra şekerini  karıştırdım.
  • Tarçın ve vanilyayı ekledim.
  • Un, kabartma tozunu ekledim ve hamuru toparladım.
  •  Ceviz ve çikolatayı karıştırdım ve hamuru silindir biçiminde kesmeye hazır toparladım.
  • Streç filmle sararak buzdolabının dondurucu kısmında 15 dakika kadar beklettim.
  • Hamuru çıkardım,1 parmak kalınlığında kestim.
  • Elimle şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 13 dakika pişirdim.
  • Fırından çıkarken biraz daha pişmesi gerektiğini düşünebilirsiniz ama soğudukça sertleşen bir yapıya sahip.







                                                          Afiyet    Olsun  : )

2 yorum:

Evimin Güncesi dedi ki...

Elinize sağlık tarçın şeker endeksini düşürür içine koymanız iyi olmuş afiyet olsun

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Yorumunuz için teşekkür ederim.Evimin güncesi.Sevgiler..