HAMURİŞLERİ,

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

Nisan 13, 2016 mavibeyazyemekler 2 Yorumlar



                      Uzun zamandır denemek istediğim bir tarif. Sonuç lezzetli yumuşacık poğaçalar oldu. İç malzeme olarak beyaz peynir kullandım. İsterseniz aynı hamur tarifini paskalya çöreği gibi tatlı çörekler içinde kullanabilirsiniz.
                     Malzemeler;
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 150 gr. tereyağı
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 2 adet yumurta ( 1 sarısı dışı için ayrılacak )
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçine ; 100 gr. kadar beyaz peynir
                     Hazırlanışı;
  • Ilık süt, toz şeker ve mayayı bir kapta karıştırarak erittim.
  • Eritilmiş, soğumuş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak bir hamur yoğurdum.
  • Üzerini örterek  mayalanması için 30- 45 dakika beklettim.
  • Hamuru tekrar yoğurdum ve küçük parçalara böldüm.
  • Ortasına beyaz peynir yerleştirdim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdim.
  • Üzerine ayırdığım yumurta sarısına 1 kaşık sıvıyağ eklediğim karışımı sürdüm.
  • 180 derece fırında pişirdim.



Kremşantili Poğaça




                                Diğer poğaça tariflerim için; pırasalı poğaça   
                                    
                                                                              Galeta unlu poğaça

                                                                              Gül poğaça

                                                                              Tam buğday unuyla poğaça

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tadını merak ettim ben bu mayalı poğaçayı tuzlu yapıyorum krem şanti ile tadında şekerli bir tat olmuyormu ?

mavibeyazyemekler dedi ki...

Evet Evimin Güncesi, krem şanti hafif bir tat veriyor. Hamur aslında paskalya çöreği gibi tatlı çöreklere çok daha yatkın.