13 Nisan 2016 Çarşamba

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA



                      Uzun zamandır denemek istediğim bir tarif. Sonuç lezzetli yumuşacık poğaçalar oldu. İç malzeme olarak beyaz peynir kullandım. İsterseniz aynı hamur tarifini paskalya çöreği gibi tatlı çörekler içinde kullanabilirsiniz.
                     Malzemeler;
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 150 gr. tereyağı
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 2 adet yumurta ( 1 sarısı dışı için ayrılacak )
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçine ; 100 gr. kadar beyaz peynir
                     Hazırlanışı;
  • Ilık süt, toz şeker ve mayayı bir kapta karıştırarak erittim.
  • Eritilmiş, soğumuş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak bir hamur yoğurdum.
  • Üzerini örterek  mayalanması için 30- 45 dakika beklettim.
  • Hamuru tekrar yoğurdum ve küçük parçalara böldüm.
  • Ortasına beyaz peynir yerleştirdim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdim.
  • Üzerine ayırdığım yumurta sarısına 1 kaşık sıvıyağ eklediğim karışımı sürdüm.
  • 180 derece fırında pişirdim.







                                Diğer poğaça tariflerim için; pırasalı poğaça    
                                     
                                                                              Galeta unlu poğaça

                                                                              Gül poğaça

                                                                              Tam buğday unuyla poğaça

2 yorum:

Evimin Güncesi dedi ki...

Tadını merak ettim ben bu mayalı poğaçayı tuzlu yapıyorum krem şanti ile tadında şekerli bir tat olmuyormu ?

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Evet Evimin Güncesi, krem şanti hafif bir tat veriyor. Hamur aslında paskalya çöreği gibi tatlı çöreklere çok daha yatkın.