19 Mart 2016 Cumartesi

YABANİ KUŞKONMAZ ( Tilkişen -Dilkimen -Ayrelli - Filiz )



                               İzmir 'e geldikten sonra tanıdığım otlardan birisi  " yabani kuşkonmaz ".Yöreye göre değişik isimleri varmış. Tilkişen, Dilkimen, Ayrelli ve Filiz gibi..Baharın gelmesiyle birlikte Bostanlı pazarı can buldu. Çok çeşitli otlar var. Doğal olarak yetiştiği için toplaması oldukça zahmetli.Birçok yabani ot gibi yumurtalı kavurması yapılıyor. Bulabilirseniz deneyin oldukça lezzetli.
                                 Malzemeler;
  • 1 bağ kuşkonmaz
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • 2 adet yumurta ( Yumurtam  pazardan aldığım çift sarılı )
                                  Hazırlanışı;
  • Kuşkonmazı ucundan başlayarak sap kısmına doğru 2-3 cm.lik parçalar halinde elimle kırarak parçaladım. Sert pişmeyecek sap kısmına geldiğinde kırılmıyor esniyorsa bırakın.
  • Kısık ateşte, zeytinyağında ince kıyılmış soğanı şeffaf hale gelene kadar soteledim.
  • Yıkanmış ve süzülmüş kuşkonmazı, tuzunu ekledim.
  • Kapağını kapatarak kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdim.( Kısık ateşte pişirdiğim için su eklememe gerek kalmadı, gerekirse2-3 çorba kaşığı ekleyebilirsiniz.
  • Kuşkonmazlar piştikten sonra yumurta ve karabiberini ekledim.








                                                           Afiyet   Olsun ..:)

4 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Bodrum'da yaşarken kıymetinin bilemediğim otlardandır. İstanbul'da marketlerde 4-5 tanesi dünyanın parasına satılıyor. :( Elinize sağlık süper gözüküyor.

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Teşekkür ederim, İlhan Bey.

Evimin Güncesi dedi ki...

Tarifleriniz hem pratik hem lezzetli biz İzmir liler ve egeliler olarak zeytinyağlı ve otlu yemekler vazgeçilmezimizdir kahvaltıda bile yenir sevgi ile kalın.

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Teşekkür ederim, Evimin Güncesi..