BÖREKLER,
Uzun süredir denemek istediğim bir tarif; kaytaz böreği. Antakya yöresine ait lezzetli bir börek çeşidi. Kullandığım malzemelerle 25 adet börek çıktı.
Malzemeler;
Afiyet Olsun :)
KAYTAZ BÖREĞİ
Uzun süredir denemek istediğim bir tarif; kaytaz böreği. Antakya yöresine ait lezzetli bir börek çeşidi. Kullandığım malzemelerle 25 adet börek çıktı.
Malzemeler;
- 1 su bardağı süt
- 1 " " su
- 4,5 su bardağı un
- 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 2 " " sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 " " tuz
- üzerine sürmek için;1 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gr. tereyağı
- İç malzemesi; 250 gr. kıyma
- tuz
- karabiber
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1,5 " " domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- Sütü ılıtıp mayayı ve şekeri karıştırdım.
- Un, tuz karışımına mayayı, su, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Yumuşak ele yapışmayacak kıvamdaki hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanması için 45 dakika kadar beklettim.
- Kuru soğanı ince doğradım, kıyma, tuz, karabiber, nar ekşisi ve salçayla karıştırarak iç malzemesini hazırladım.
- Mayalanıp iki katına çıkan hamuru birkaç kez yoğurdum ve mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım.
- Tereyağını erittim zeytinyağı ile karıştırdım.
- Bezeyi yağa batırdığım elimle bir tatlı tabağı büyüklüğünde açtım.
- Bir ucundan tutarak rulo olacak şekilde kendi etrafında çevirdim ve tepsiye dizdim.
- Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yaptım, hamurun ortasına bastırarak yerleştirdim.
- Kalan yağı hazırladığım böreklerin üzerine sürdüm.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirdim.
Kaytaz Böreği |
Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder