BÖREKLER,
Haşhaşlı ve cevizli çörek için,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK
Haşhaşlı ve cevizli çörek için,
Malzemeler;
- 200 ml. süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 " " ince çekilmiş ceviz
- 1 " " zeytinyağı
- üzerine sürmek için 1 adet yumurta
- Sütü ılık hale getirdim, toz şeker eklediğim mayayı erittim.
- Un ve tuz karışımının ortasına dökerek yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Üzerini örterek mayalanması için yarım saat sıcak bir yerde beklettim.
- Haşhaş ezmesi, ceviz ve zeytinyağı karıştırdım.
- Hamuru gazının çıkması için tekrar yoğurdum, 4 bezeye ayırdım.
- Bezeleri açarak aralarına yağlı, cevizli karışımı sürdüm.
- Bezeleri üst üste arasına karışımı sürerek yerleştirdim.
- Dörde böldüm ve tekrar üst üste yerleştirdim.
- Bu hamurdan şeritler keserek ve kıvırarak tepsiye yerleştirdim.
- Tepside mayalanması için 15 dakika beklettim.
- Üzerine çırpılmış yumurta sürerek 180 derece fırında pişirdim.
Haşhaşlı Cevizli Çörek |
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder