29 Şubat 2016 Pazartesi

MİSKET KÖFTE ve ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI



                                 Paylaşacağım tarif çok basit bir bulgur pilavı tarifi. Marketlerde karışım halinde  hazır şehriyeli bulgur satıldığını görüyorum ama hiç denemedim. Bulgur pilavını üzerinde misket köfteler ile servis yaptım.
                                  Malzemeler;
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1, 5  "        "    pilavlık bulgur
  • tuz
  • 1/2  çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • isteğe göre et bulyon ( bulyonun yarısını kullanıyorum )
  • Köfte için ; 400 gr. kadar kıyma
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • tuz
  • karabiber
  • 1 adet ( küçük ) soğanın rendesi
  • 1  "  yumurta sarısı
  • kızartmak için sıvıyağ
                                   Hazırlanışı;
  • Tencereye sıvıyağı biraz ısınınca tel şehriyeyi ekledim ve rengi pembeleşene kadar kavurdum.
  • Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru, tuz ve bulyonu içinde erittiğim sıcak suyu ekledim.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.
  • Köfte için, tüm malzemeleri karıştırdım ve cevizden küçük  toplar hazırladım.
  • Kızgın yağda ( çok fazla yağ kullanmadan ) her tarafının eşit pişmesi için tavayı sallayarak kızarttım.
  • Bulgur pilavının üzerine köfteleri yerleştirerek servis yaptım.
  • Dip not olarak ekliyeyim, köfteleri kızarttığınız yağda pilavı pişirirseniz bulyon kullanmaya gerek kalmaz.




                                

                                                             Afiyet   Olsun..:)
                          

Hiç yorum yok: