31 Ocak 2016 Pazar

BRÜKSEL LAHANASI



                             Brüksel lahanasını bu kez kıymalı tencere yemeği olarak pişirdim. Genellikle garnitür olarak tüketiriz ama bir deneyin derim.
                            Malzemeler;
  • 1/2 kg. brüksel lahanası
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gr. kadar kıyma
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı dolusu pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
                         Hazırlanışı;
  • Brüksel lahanasını temizleyip, yıkadım.
  • Kıymayı ve ince kıyılmış soğanı yağda kavurdum.
  • Salçayı, brüksel lahanasını, tuz, karabiber, pirinç ve 2 su bardağı sıcak su ekleyerek pişirdim.







                                                                 Afiyet  Olsun...:)

Hiç yorum yok: