19 Ocak 2016 Salı

ALABAŞ ( KOHLRABİ ) SALATASI




                               Pazarda  gördüğüm bu uzaylı gibi garip sebzeyi önce turp zannettim. Biraz turp biraz şalgama benzeyen bu sebze tad olarak lahananın ve karnıbaharın ortasındaki kısım gibi.Kalorisi oldukça düşük lifli bir yapıya sahip. Güçlü bir antioksidan, bol miktarda vitamin ve mineral içerdiği okuduklarım arasında. Bu sebzeyi salata olarak hazırladım. En kısa zamanda çorba olarak denemek istiyorum.
                             Malzemeler;
  • 1 adet alabaş
  • 1   "    havuç
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz
                           Hazırlanışı;
  • Alabaşı ve havucu soydum.
  • Mutfak robotunda ince dilimledim.( Rendeleyebilirsiniz )
  • Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırdım.








                                                           Afiyet   Olsun   .:)

Hiç yorum yok: