BÖREKLER,
Çıtır çıtır bir börek tarifi; un, sıvıyağ ve sirkeyle hazırlanıyor.İç malzeme olarak sucuk ve patates kullandım.Ispanaklı da çok güzel olduğunu belirteyim.
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
UNLU ÇITIR BÖREK
Çıtır çıtır bir börek tarifi; un, sıvıyağ ve sirkeyle hazırlanıyor.İç malzeme olarak sucuk ve patates kullandım.Ispanaklı da çok güzel olduğunu belirteyim.
Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 " " sirke
- İç harcı için; 3 adet haşlanmış patates
- sucuk ( 1 kangal sucuğun 4 ' te 1 kadarını kullandım )
- tuz
- kırmızı pul biber
- üzerine sürmek için yumurta sarısı
- Patatesleri haşladım.
- Kabuklarını soydum, rendeledim, tuz ve kırmızı biber ekledim.
- Sucuğu rendeledim ve patatesle karıştırdım.
- Un, yağ ve sirkeyi bir kapta karıştırdım.
- Yufkayı serdim ve üzerine bu karışımdan, her tarafına gelecek şekilde sürdüm.
- Yufkayı ikiye katladım, düz tarafına harcı yayarak sıkıca sardım.
- Eşit uzunlukta parçalar halinde kestim, ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim.
- Kalan harcın içerisine yumurta sarısı ekledim ve böreklerin üzerine sürdüm.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder