ANAYEMEKLER,
Kapuska yemeği fikri, pazardan aldığım lahananın sarma için uygun olmadığını anlayınca oluştu. Sonuç oldukça lezzetli kolay bir yemeği afiyetle yedik.
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
KIYMALI KAPUSKA
Kapuska yemeği fikri, pazardan aldığım lahananın sarma için uygun olmadığını anlayınca oluştu. Sonuç oldukça lezzetli kolay bir yemeği afiyetle yedik.
Malzemeler;
- 1 küçük lahananın 1/2' si
- 200 gr. kıyma
- 2 adet havuç
- 1 " kuru soğan
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 1 " " biber salçası
- tuz
- kırmızı pul biber
- nane
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Ortadan ikiye böldüğüm lahanayı ince doğradım, sirkeli suda beklettim.
- Kıymayı yağda kavurdum, ince kıyılmış soğanı ekledim.
- Havuçları soydum ve ince doğradım. ( Soyacak yardımıyla ince şeritler halinde )
- Kavrulmuş kıyma ve soğana salça ilave ettim.
- Lahanayı, havucu, yıkanmış süzülmüş pirinci, tuzu ekledim.
- Karıştırdım ve 1 kahve fincanı sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirdim.
- Piştikten sonra üzerine nane ve kırmızı pul biber ekledim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder