BÖREKLER,
Adını şeklinden alan, yapması pratik oldukça lezzetli bir börek.
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
GONCA GÜL BÖREK
Adını şeklinden alan, yapması pratik oldukça lezzetli bir börek.
Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 50 gr. kadar tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- Üzerine; 1 adet yumurta
- İçine; beyaz peynir ve maydanoz
- Yufkayı dörde böldüm.
- Erimiş tereyağ ve sıvıyağı karıştırdım.
- Yufkanın her tarafını yağladım.
- Orta kısmından elimle saat yönünde çevirdim.
- Ortada oluşan bölüme kıyılmış maydanoz ve peynir rendesinden oluşan harcı yerleştirdim.
- Kenarları üste katladım ve ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdim.
- Üzerine çırpılmış yumurtayı sürdüm.
- 160 derece fırında 25 dakika pişirdim
Afiyet Olsun : )
2 yorum:
ne kadarda kıbar durmus elınıze sağlık
Lezzetide güzel tereyağlı olduğu için kıyır kıyır bir börek.Teşekkür ederim, Selma hanım.
Yorum Gönder