5 Kasım 2015 Perşembe

GONCA GÜL BÖREK





                        Adını şeklinden alan, yapması pratik  oldukça lezzetli bir börek.
                        Malzemeler;
  • 3 adet yufka
  • 50 gr. kadar tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Üzerine; 1 adet yumurta
  • İçine; beyaz peynir  ve maydanoz
                        Hazırlanışı;
  • Yufkayı dörde böldüm.
  • Erimiş tereyağ ve sıvıyağı karıştırdım.
  • Yufkanın her tarafını yağladım.
  • Orta kısmından elimle saat yönünde çevirdim.
  • Ortada oluşan bölüme kıyılmış maydanoz ve peynir rendesinden oluşan harcı yerleştirdim.
  • Kenarları üste katladım ve ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdim.
  • Üzerine çırpılmış yumurtayı sürdüm.
  • 160 derece fırında 25 dakika pişirdim











                                                                Afiyet   Olsun  : )



 








 
 
 

 
 
 
 

2 yorum:

selma tamer dedi ki...

ne kadarda kıbar durmus elınıze sağlık

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Lezzetide güzel tereyağlı olduğu için kıyır kıyır bir börek.Teşekkür ederim, Selma hanım.