NEW
Yumuşacık pastanede yediğimiz gibi lezzetli bir poğaça tarifi. Mayalı bir hamur yapacağız.
Malzemeler;
Bu tarifimi beğendiyseniz GÜL POĞAÇA tarifine buradan ulaşabilirsiniz
PIRASALI POĞAÇA Tarifine
DÜĞÜM POĞAÇA Tarifine
OTLU POĞAÇA Tarifine
TAM BUĞDAY UNUYLA POĞAÇA Tarifine ulaşabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
POĞAÇA
Yumuşacık pastanede yediğimiz gibi lezzetli bir poğaça tarifi. Mayalı bir hamur yapacağız.
Malzemeler;
- 4,5 su bardağı un
- 1 " " ılık süt
- 1 " " " su
- 1 " " sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı " tuz
- 1 adet yumurta ( üzerine sürmek için )
- 100 gr. beyaz peynir
- maydanoz
- Un ve tuzu karıştırdım, ortasına maya, şeker, ılık süt, su ve yağı ekledim. Yoğurarak bir hamur yaptım.
- Hamurun üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanması için bıraktım.
- Peyniri rendeledim ve ince kıyılmış maydanozla karıştırdım.
- Mayalanmış hamurdan hafif unlayarak bezeler hazırladım.
- Hamurun ortasına peynirli harçtan koyarak avucumla çok bastırmadan kapattım.
- 40 derecede ısıttığım fırında 20 dakika kadar iyice kabarana kadar beklettim.
- Tepsiyi fırından çıkardım, üzerine çırpılmış yumurta sürdüm.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
Bu tarifimi beğendiyseniz GÜL POĞAÇA tarifine buradan ulaşabilirsiniz
PIRASALI POĞAÇA Tarifine
DÜĞÜM POĞAÇA Tarifine
OTLU POĞAÇA Tarifine
TAM BUĞDAY UNUYLA POĞAÇA Tarifine ulaşabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder