NEW,
Dondurmalı irmik helvası için,
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Afiyet Olsun : )
DONDURMALI İRMİK HELVASI
Dondurmalı irmik helvası için,
Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 100 gr. tereyağı
- 1 kahve fincanı file badem ( çam fıstığı )
- Şerbeti için; 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- üzerine serpmek için tarçın
- İçerisine koymak için maraş usulü dondurma
Hazırlanışı;
- Tereyağı ve irmiği ocakta orta ateşte, yaklaşık 20 dakika rengi değişene kadar kavurdum.
- Diğer tarafta şeker ve suyla şeker eriyene kadar kaynatarak bir şerbet hazırladım.
- Bademleri bir tavada hafifçe çevirdim ve irmiğe ekledim.
- Şerbeti irmiğe ekledim, tencerenin kapağını kapatarak bir süre demlenmesi için beklettim.
- Helva ılınınca bir kaseyi streçle kapladım.
- Kaseye ortasına dondurma koyarak yerleştirdim.
- Servis tabağına ters çevirdim.
- Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder