mavi&beyazgeziler,

PİYER LOTİ TEPESİ

Mayıs 07, 2015 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar



                            
                              İstanbul '  da görülmesi gereken yerlerden birisi Piyer Loti tepesi.Eyüp' te mezarlıkların hemen üstünde bulunan, adını Türk hayranı Fransız yazar Piyer Loti den alan bu güzel tepeden tüm Haliç 'i seyretmek mümkün.Yazarın  "Aziyade  "isimli kitabında konusu geçen, bir türk kızıyla yaşadığı aşkı konu alan buluşmaların burada olduğu yazılıyor.Mezarlıkların arasından tepeye çıkan yolun sonunda çok küçük tarihi bir kahveyle karşılaşıyorsunuz.Kahve bugünde açık duruyor.Tepedeki işletmelerde butik otel,hamam, nargile salonu,restaurant ve kahveler bulunuyor.Ceviz ve ıhlamur ağaçlarının altında güzel bir esintiyle oturabilirsiniz. Yemek için pekçok  seçenek bulunuyor.Girişteki simitçiden simit alıp çayla beraber yemekte bir seçenek.

         


                        

                           Otomobilinizi aşağıda bırakıp teleferikle yaklaşık 2 dakikada yukarı çıkabilirsiniz.Dönüşte yürümeyi göze alabilirseniz mezarlıkların arasından kıvrımlı bir yoldan yürüyerek inebilirsiniz.



















                         Tarihi kahvenin biraz aşağısında biraz daha büyük bir kopyası hizmet veriyor.İstanbul içerisinde tarihi, farklı bir yer.Alışveriş mekanlarına gitmekten bıktıysanız mutlaka ziyaret edin diyerek bitiriyorum.

0 yorum: