19 Mart 2015 Perşembe

UNLU ÇITIR BÖREK


                     
                            Çıtır çıtır bir börek tarifi; un, sıvıyağ ve sirkeyle hazırlanıyor.İç malzeme olarak sucuk ve patates kullandım.Ispanaklı da çok güzel olduğunu belirteyim.
                            Malzemeler;
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2  "             "     sirke
  • İç harcı için; 3 adet haşlanmış patates 
  • sucuk ( 1 kangal sucuğun 4 ' te 1 kadarını kullandım )
  • tuz
  • kırmızı pul biber
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı
                             Hazırlanışı;
  • Patatesleri haşladım.
  • Kabuklarını soydum, rendeledim, tuz ve kırmızı biber ekledim.
  • Sucuğu rendeledim ve patatesle karıştırdım.
  • Un, yağ ve sirkeyi bir kapta karıştırdım.
  • Yufkayı serdim ve üzerine bu karışımdan, her tarafına gelecek şekilde sürdüm.
  • Yufkayı ikiye katladım, düz tarafına  harcı yayarak sıkıca sardım.
  • Eşit uzunlukta parçalar halinde kestim, ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim.
  • Kalan harcın içerisine yumurta sarısı ekledim ve böreklerin üzerine sürdüm.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.








                                                           Afiyet   Olsun  : )

Hiç yorum yok: