HAMURİŞLERİ,
Elmalı tart tarifi, defterime kayıtlı olan ilk tariflerden bir tanesi.Eminim pekçok kişi tarifi zaten biliyordur.Blogda bulunması için paylaşıyorum.
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
ELMALI TART
Elmalı tart tarifi, defterime kayıtlı olan ilk tariflerden bir tanesi.Eminim pekçok kişi tarifi zaten biliyordur.Blogda bulunması için paylaşıyorum.
Malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 paket kabartma tozu
- vanilya
- 4 su bardağı un ( klasik su bardağı )
- üst harcı için; 3 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
- Yumurta, yumuşamış tereyağı, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve unla bir hamur yoğurdum.
- Hamurdan bir miktarını üzerine rendelemek için buzdolabında beklettim.
- Hamuru yuvarlak bir fırın kabına yaydım.
- Kabuklarını soyup rendelediğim elmaları, tarçın, ceviz ve şekerle karıştırdım.
- Hamurun üzerine yaydım.
- Elmalı karışımın üzerine buzdolabından çıkardığım hamuru rendeledim.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder