7 Mart 2015 Cumartesi

ELMALI TART




                        Elmalı tart tarifi, defterime kayıtlı olan ilk tariflerden bir tanesi.Eminim pekçok kişi tarifi zaten biliyordur.Blogda bulunması için paylaşıyorum.
                        Malzemeler;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2  paket kabartma tozu
  • vanilya
  • 4 su bardağı un ( klasik su bardağı )
  • üst harcı için; 3 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
                         Hazırlanışı;
  • Yumurta, yumuşamış tereyağı, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve unla bir hamur yoğurdum.
  • Hamurdan bir miktarını üzerine rendelemek için buzdolabında beklettim.
  • Hamuru yuvarlak bir fırın kabına yaydım.
  • Kabuklarını soyup rendelediğim elmaları, tarçın, ceviz ve şekerle karıştırdım.
  • Hamurun üzerine yaydım.
  • Elmalı karışımın üzerine buzdolabından çıkardığım hamuru rendeledim.
  • 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim. 











                                                    Afiyet   Olsun  : )

Hiç yorum yok: